Sabtu, Disember 03, 2011

Faktor Atau Penyebab Lelaki Mandul

Kemandulan atau gangguan kesuburan bukan hanya masalah perempuan tapi juga laki-laki. Ada beberapa faktor yang boleh menyebabkan gangguan kesuburan pada laki-laki yang boleh menyebabkan kemandulan.

Dalam masa 50 tahun terakhir, dianggarkan kesuburan laki-laki telah menurun kira-kira 2 peratus setiap tahun. Sebahagian besar gangguan kesuburan pada laki-laki ini disebabkan oleh pilihan gaya hidup yang salah.

Para pakar mengatakan bahawa ketika suatu pasangan mengalami kemandulan, maka sepertiga disebabkan oleh perempuan, satu pertiga disebabkan oleh laki-laki dan sepertiganya boleh disebabkan oleh kedua-duanya.
Penyebab ketidaksuburan pada laki-laki boleh disebabkan oleh genetik, tapi ada juga yang berkaitan dengan gaya hidup. Berikut ini adalah beberapa hal yang boleh meningkatkan risiko laki-laki menjadi tidak subur (infertile), seperti dipetik dari FoxNews, Rabu (15/8/2011) iaitu:

1. Gangguan genetik
Sebuah mutasi genetik boleh menghilangkan lapisan karbohidrat sekitar sperma sehingga mengurangkan pergerakannya. Jika laki-laki mewarisi dua mutasi genetik dari ibu dan ayahnya, maka keadaan ini akan membuatnya sukar menghamili pasangan.

2. Obesiti
Memiliki tubuh gemuk atau pun kelebihan berat badan membuat tubuh menjadi tidak sihat sehingga menjejaskan fungsi dari setiap sel yang ada di dalam tubuh termasuk sperma.

3. Pekerjaan
Beberapa pekerjaan boleh mempengaruhi jumlah sperma seperti seperti pelukis, pengimpal, pembina, pemandu dan beberapa pekerjaan pejabat yang terlalu banyak duduk kerana membuat suhu di skrotum meningkat.

4. Penyalahgunaan alkohol
Laki-laki yang menjadi seorang penagih alkohol akan mempunyai sel-sel normal yang 30 peratus lebih sedikit di dalam air maninya.

5. Masalah seksual
Beberapa gangguan seksual yang dimiliki oleh laki-laki seperti pancutan pramatang atau disfungsi ereksi boleh membuat laki-laki sukar membuahi sel telur perempuan.

6. Merokok
Salah satu kesan negatif yang terbesar yang mungkin dirasakan oleh laki-laki perokok adalah pergerakkan sperma.

7. Kekurangan gizi
Untuk memiliki sperma yang sihat, maka diperlukan pengambilan zat gizi seperti vitamin C, zink, vitamin E dan beta karotena yang cukup.

8. Terdedah zat beracun
Sering terdedah kepada zat beracun seperti yang terkandung dalam racun perosak atau cat timbal boleh merosakkan sperma.

9. Menggunakan ganja atau dadah
Laki-laki yang menggunakan dadah seperti ganja atau yang lain boleh mengurangkan jumlah dari sperma dan isipadu air mani yang dimilikinya.

10. Sering memangku laptop
Jika sering menggunakan laptop, sebaiknya diletakkan di meja atau menggunakan pelapis, kerana memangku laptop boleh meningkatkan suhu di skrotum yang mempengaruhi kualiti dari sperma.

Rabu, November 30, 2011

Cara Bersetubuh untuk Pasangan Gemuk dan Suami Berzakar Pendek


Banyak yang bertanya, apakah posisi seks yang paling syok untuk pasangan yang gemuk tubuh badannya.

Jawapannya:
Posisi bersetubuh dengan bantal di bawah punggung isteri.

Cara bersetubuh ini juga amat sesuai untuk suami yang berzakar pendek. Ia membolehkan tusukan yang mendalam ke dalam faraj isteri.

Dalam posisi seks ini, isteri berbaring sambil melapikkan bantal di bawah punggungnya. Ini akan mendedah bukaan faraj kepada zakar suami. Ransangan zakar ke atas G Spot isteri juga adalah maksima dalam keadaan ini.

Untuk meransang G Spot isteri, suami haruslah menggunakan tusukan cetek kerana G spot berada lebih kurang 2-3 inci dari bukaan faraj di dinding atas faraj isteri. Ransangan pada G spot amat berkesan untuk memuaskan isteri dan membantu isteri mencapai klimaks semasa bersetubuh.

Cara bersetubuh ini juga sesuai digunakan oleh pasangan yang gemuk dan suami berzakar pendek.

 SEMOGA BERMANFAAT

Selasa, November 29, 2011

Kenali Alat Sulit Wanita

Vagina adalah alat sulit bagi wanita dan vagina juga merupakan saluran berbentuk tabung yang menghubungkan uterus ke bahagian luar tubuh pada mamalia dan marsupilia betina, atau ke kloaka pada burung betina, monotrem, dan beberapa jenis reptilia. Serangga dan beberapa jenis invertebrata juga memiliki vagina, yang merupakan bagian akhir dari oviduct. Vagina merupakan alat reproduksi pada mamalia betina, seperti halnya penis pada mamalia jantan. 
 1. Mutasyahhimah. 
Iaitu perempuan yang vaginanya dipenuhi lemak. Perempuan semacam ini tidak mendapatkan kenikmatan kecuali dari penis yang panjang sehingga bisa mencapai jarak lebih jauh @ dalam.

2. Lizqah.
Iaitu perempuan yang vaginanya termakan oleh daerah-daerah yang ada di sekitarnya. Lemak di dalamnya sedikit. Dan daging yang tersisa menempel dan menggantung pada bagian atasnya. Perempuan semacam ini menyukai penis yang diameternya lebar.
3. Qa’ra.
Iaitu perempuan yang vaginanya cekung kerana syahwatnya yang besar dan nafsunya yang melampaui batas. Penis yang paling disukainya adalah yang diameternya lebar dan kepalanya besar agar dapat memenuhi tempat-tempat yang ada di dalam dan mengalirkan nikmat kepadanya.

4. Jaufa. 
Iaitu perempuan yang sisi-sisi vaginanya berongga dan jarak antara kedua bibir serta sudut-sudutnya jauh. Vagina semacam ini tidak dapat dipenuhi kecuali oleh penis yang panjang dan besar. Biasanya dimiliki oleh perempuan yang tinggi.

5. Mutkhamah. 
Iaitu perempuan yang bagian bawah dan bagian atas vaginanya sama. Syahwatnya kecil dan orgasmenya cepat. Perempuan semacam ini menyukai laki-laki yang goyangannya kuat dan orgasmenya cepat.
6. Syafra’. 
Iaitu perempuan yang daging kedua sisi vaginanya tipis. Perempuan semacam ini menyukai penis yang panjang dan kecil.

7. Munhaniqah. 
Iaitu perempuan yang dinding-dinding vaginanya tebal pada bagian luar dan kurang berisi pada bagian dalam sehingga syahwat tertahan di dalamnya. Perempuan semacam ini menyukai penis yang besar dan diameternya lebar, urat-uratnya keras dan kepalanya sangat besar.